Naturalny olej sezamowy, 500 ml

28,18 
BRAK W MAGAZYNIE

Brak w magazynie

Nierafinowany olej sezamowy pozyskiwany jest ze starannie wyselekcjonowanych nasion sezamu, które są tłoczone na zimno.

Zastosowanie:
– w kuchni: popularny element kuchni azjatyckiej – głównie do gotowania, sałatek i sosów. Na oleju sezamowym nierafinowanym nie należy podgrzewać ani smażyć potraw.
– w kosmetyce: używany do pielęgnacji włosów i skóry głowy, jako olejek do ciała, masażu oraz kąpieli.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od promieni słonecznych.

Wyprodukowano w Indiach

Skład INCI

Sesamum Indicum Seed Oil

Szczegóły

Pojemność: 500 ml

Kraj producenta: Indie